Drozd zpěvný

velikost 23 cm


Pokud uslyšíme zpívat drozda, uslyšíme tak flétnové, hvízdavé a cvrlikavé tóny, které se opakují.
Tohoto ptáka můžeme potkat v jehličnatých, listnatých nebo smíšených lesích, v parcích a nebo na polních remízkách.
Jeho hnízdo bychom hledali 2-4 metry nad zemí a to vetšinou na stromech. Hnízdo = pevná stavba. Prohlubeň je vymazána vlhkou směsí hlíny a dřevního trouchu.
Tohoto stěhovavé (tažného) ptáka můžeme potkat pomalu všude.


Pokud chceš si toto zvíře vytisknout do svého deníku, tak klikni v menu na "Ptáci" a pak na "Kartičky do deníku" ;)


Zdroj:
Naše příroda: živočichové a rostliny střední Evropy. Vyd. 1. Redaktor Vlastimil Lapáček, Renata Hromadová. Praha: Reader's Digest Výběr, 2000. ISBN 80-861-9615-1.