Racek bouřní

velikost 40 cm


Racek bouřní hnízdí především v severním a severozápadním pobřeží. Hnízdí v koloniích. Hnízdo si staví ze suchých částí rostlin a to přímo na zemi mezi nízkou vegetací.
Na vajíčkách se v sezení střídá samička se samcem. Na nich sedí přibližně 3 týdny. Tyto vajíčka mají barvu hnědou se tmavými skvrnami.
Racek se živý hmyzem, korýšem, červem, ale také odpadky.


Pokud chceš si toto zvíře vytisknout do svého deníku, tak klikni v menu na "Ptáci" a pak na "Kartičky do deníku" ;)


Zdroj:
Naše příroda: živočichové a rostliny střední Evropy. Vyd. 1. Redaktor Vlastimil Lapáček, Renata Hromadová. Praha: Reader's Digest Výběr, 2000. ISBN 80-861-9615-1.


Aktuality

! DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ !
  • Do 15. ledna je potřeba registrační poplatek na rok 2020, který činí 600 Kč.
19.12.2019
  • Aktualizovány odkazy.
17.12.2019
  • Aktualizována karta akcí.
  • Aktualizována karta Kontaktů-vedoucích.

Odkazy

počítadlo.abz.cz