Ropucha obecná

samice až 15 cm, samec mnohem menší


V březnu nebo začátkem dubna ropuchy putují. Opouštějí tak svá zimoviště a vydávají se k místům tření.
Ke tření dochází nejčastěji v hlubokých vodách. Šňůry vajíček mohou dosáhnout velikosti 2-3 metrů. Podle počasí se pak vyvíjejí pulci. Toto období bývá dlouhé 10-16 dnů.
Mladé ropuchy pak v červnu nebo červenci opouštějí vodu.
Jakmile odezní období páření, žijí dospělé ropuchy samotářským životem.
Ropucha se živý hmyzem a dalšími malými zvířaty. Je to spíše noční lovec.
Ropuchu můžeme potkat v lese, na louce, poli, zahradě neb v parku.


Pokud chceš si toto zvíře vytisknout do svého deníku, tak klikni v menu na "ryby, plazi, obojživelníci" a pak na "Kartičky do deníku" ;)


Zdroj:
Naše příroda: živočichové a rostliny střední Evropy. Vyd. 1. Redaktor Vlastimil Lapáček, Renata Hromadová. Praha: Reader's Digest Výběr, 2000. ISBN 80-861-9615-1.


Aktuality

! DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ !
  • Do 15. ledna je potřeba registrační poplatek na rok 2020, který činí 600 Kč.
19.12.2019
  • Aktualizovány odkazy.
17.12.2019
  • Aktualizována karta akcí.
  • Aktualizována karta Kontaktů-vedoucích.

Odkazy

počítadlo.abz.cz