Skokan hnědý

velikost až 7,5 cm


Skokan je nejrozšířenější žába Evropy.
Skokan obývá nejrůznější biotopy a spatřit ho můžeme i daleko od vody. V blízkosti vody ho můžeme vidět pouze v období páření.
Samička naklade shluk 2000-4000 vajíček do trdlištích.
Zimní spánek, neboli zimní strnulost, trvá asi 4 měsíce. Toto období tráví skokan v bahně.
Skokana můžeme najít v lesích, zahradách. Dává přednost stinným místům.


Pokud chceš si toto zvíře vytisknout do svého deníku, tak klikni v menu na "ryby, plazi, obojživelníci" a pak na "Kartičky do deníku" ;)


Zdroj:
Naše příroda: živočichové a rostliny střední Evropy. Vyd. 1. Redaktor Vlastimil Lapáček, Renata Hromadová. Praha: Reader's Digest Výběr, 2000. ISBN 80-861-9615-1.


Aktuality

! DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ !
  • Do 15. ledna je potřeba registrační poplatek na rok 2020, který činí 600 Kč.
19.12.2019
  • Aktualizovány odkazy.
17.12.2019
  • Aktualizována karta akcí.
  • Aktualizována karta Kontaktů-vedoucích.

Odkazy

počítadlo.abz.cz